Бюрото по труда срещна работодатели и безработни. Заявено бе откриването на 68 работни места по проекти

STZAGORA.NET
Днес в Център “Работа” на Дирекция “Бюро по труда” – Стара Загора се проведе трудова борса за младежи, съобщиха от институцията.

Борсата бе насочена приоритетно към разкриване на работни места за младежи по двете схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”: за стажанти по проект „Ново начало – от образование към заетост” и други младежи, готови първо за обучение и „Първа работа”.

На борсата присъстваха 11 работодатели, които заявиха намерение да разкрият общо 68 работни места по проекти. Една от фирмите бе от друг регион.

Като работодател присъстваха и представители на Министерство на отбраната. Те обявиха други 50 места за региона. Предложенията за кадрова служба и резервисти бяха атрактивно представени и събудиха голям интерес сред младежите.

Незабавно се търсят химици, машинни оператори, ел. техници, инженери, компютърни специалисти, продавач-консултанти (последните без конкретна професия, но с готовност за обучение).

Общият брой на присъствалите безработни младежи бе 81. Поканени бяха предимно младежи, регистрирани в Бюрото по труда, които притежават търсените от фирмите специалности и отговарят на целите на проектите: възраст до 29г. и с конкретна специалност.

Борсата постигна своята цел: да засили интереса към разкриване на работни места за младежи най-вече чрез схемите на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Тепърва предстои много работа по реализиране намеренията на фирмите и младежите, декларирани на борсата, констатират от Бюрото по труда.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн