Казанлък и гръцката община Верия подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество

STZAGORA.NET

Делегация, водена от Даниела Коева, заместник-кмет на община Казанлък по строителство, инфраструктура и транспорт, посети побратимения на Казанлък град Верия (Гърция). Посещението бе по повод честването на 100 години от Освобождението на града, което бе отбелязано през месец октомври.

От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова заместник-кметът Даниела Коева представи Меморандума за разбирателство и сътрудничество между двете общини. От страна на община Верия документът бе подписан от кмета Хариклия Георгиади. Меморандумът засяга сътрудничество и активизиране на отношенията между двете общини в областите търговия, индустрия, култура и опазване на околната среда. В делегацията от българска страна участваха още общинският съветник Моника Динева и кметът на с. Ръжена Апостол Терзиев.

Протокол за сътрудничество между община Казанлък и община Верия е подписан за първи път през 1982 г. Преподписван е през следващите години, като през 2010 г. меморандумът е скрепен с подписи от двете страни със срок до 31 декември 2012 г. С настоящия документ сътрудничеството между двата побратимени града от България и Гърция бе продължено и разширено в нови сфери на взаимодействие.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн