Областният управител проведе работна среща с военните за съвместна работа в усложнена зимна обстановка

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков проведе днес работно съвещание с командирите на войсковите формирования на територията на област Стара Загора на тема «Осъществяване на взаимодействие и координация между войсковите формирования и ръководните органи в областта за действия при усложнена зимна обстановка».

В срещата участва и зам.-областният управител Димитър Драчев, както и представители на Областно пътно управление и ОУ ПБЗН.

На територията на област Стара Загора действат две модулни формирования за действия при усложнена зимна обстановка и наводнения – в Стара Загора и Казанлък. Те разполагат с обучен личен състав и необходимата техника – МТЛБ, танкови влекачи и автомобили с висока проходимост.

Областният управител Недялко Недялков заяви, че през предстоящия зимен сезон всички компетентни органи трябва да действат координирано и отговорно в ситуации на усложнена зимна обстановка. “Знаем опасните пътни участъци през зимата и само в много краен случай трябва да предприемаме затваряне на пътища, за да не блокираме движението в страната”, категоричен бе областният управител. Съгласно закона сигнал за бедствия се получава в Оперативния център към ОУ ПБЗН, след което се включват екипи на единната спасителна система за действия при кризи. За да се включат и модулни военни формирования, областният управител отправя искане до Министерството на отбраната.

Недялко Недялков подчерта, че ще осъществява и по-голям контрол на техниката на пътно-поддържащите фирми, които трябва сериозно да изпълняват всички регламентирани задължения в договорите им с Агенция «Пътна инфраструктура».
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн