Студенти посетиха ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3”

STZAGORA.NET
Събитието бе част от Лятната студентска школа по икономика и мениджмънт в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги

КонтурГлобал Марица Изток 3“ участва и с презентация на тема „Управление на глобална компания“ в лекционните дни на мероприятието

Студенти от няколко български университета посетиха ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ на 28 септември 2012 г. Обиколката на електроцентралата бе част от практическата програма на Лятната студентска школа по икономика и мениджмънт в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги, организирана от сп. Ютилитис и сайта publics.bg от 24 до 28 септември.

Ден по-рано в София те се запознаха и с възможностите и предизвикателствата пред управлението на глобална компания в сферата на енергийното производство, представени от Даниел Киряков – мениджър Комуникации и КСО на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Лекцията включваше представяне и сравнение на електроцентралите на енергийната компания ContourGlobal в България, Румъния и Руанда, със специален акцент върху значението на корпоративната социална отговорност.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ посрещна група от 20 студенти от горните курсове в УНСС, СУ „Св. Климент Охридски”, ВТУ „Тодор Каблешков” и Техническия университет и енергийни експерти, изкушени да се запознаят на място с конвенционалното производство на енергия по модерен начин, както и с основните процеси в електроцентралата. Специалисти и инженери от мениджърския екип на електроцентралата запознаха младите хора със системите за управление на технологичните процеси в централата и с взаимодействието човек-автоматизация-компютъризация на производствения процес.

Втората основна тема бяха постиженията на електроцентралата, насочени към опазването на околната среда и подобряването на здравословните и безопасни условия на труд. Експертите разказаха на студентите за пречиствателните съоръжения, които водят до улавяне на 99,8% от димните газове, за сероочистващите инсталации, чиято ефективност е 94%, за системата за собствени непрекъснати измервания, която изготвя месечни доклади до РИОСВ, за системата за ранно предупреждение за замърсяване на приземния атмосферен слой от серен диоксид, за двете пречиствателни станции на отпадъчните води и за управлението на отпадъците.

След презентациите студентите получиха възможност да видят и практичния аспект на наученото чрез разглеждане на една от контролните зали, електрофилтрите, сероочистващите инсталации и складовете за варовик и въглища.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн