Казанлък: С пътуваща пресконференция Галина Стоянова представи обновяваните социални обекти в града

STZAGORA.NET

Кметът Галина Стоянова проведе днес пътуваща пресконференция по обектите със социална значимост, които се изпълняват от Община Казанлък. От представените шест обекта, набелязани в маршрута на пътуващата пресконференция, където се работи усилено, медиите избраха три, които посетиха и се запознаха на място с хода на строително-ремонтните работи. Това са Целодневна детска градина № 9 „Слънчице”, Детска ясла № 4 „Пролет” и храм „Св. Пророк Илия”.

В детските заведения се прави инженеринг – проектиране и строителство, на мерки за енергийна ефективност на сградите. Извършено е енергийно обследване и в момента се изпълняват мерките по него, които включват топлоизолация на външни стени, подмяна на дограма, топлоизолиране на покрив. Тези мерки ще доведат до намаляване разхода на енергия, ще създадат уют и по-добри условия за отглеждане на децата, които посещават двете детски заведения.

Стойността на дейностите в ЦДГ № 9 е 223 666,67 лв. без ДДС. Изпълнител е Кооперация „Синвекс” – Стара Загора. Стойността на дейностите в Детска ясла № 4 е 165 833,33 лв. без ДДС. Изпълнител е ДЗЗД „Фаби 21” – Стара Загора. Строителите се ангажират да изпълнят дейностите в скъсени срокове. Двата обекта се изпълняват със средства от общинския бюджет. Детските заведения са избрани на принципа най-голям брой деца, които ги посещават, и според разположението им – в източната и западната част на града. Същият подход и същите принципи ще се приложат и през 2013 г., когато в инвестиционната програма на Общината ще бъде заложен цялостен ремонт на още две детски заведения в града, отбеляза Галина Стоянова.

Третият обект, избран от медиите, бе храм „Св. Пророк Илия”, в който са направени витражите в олтара. Общата им стойност е 8300 лв. без ДДС, изпълнител е „ФАРТТ” ООД – София.

Останалите обекти с обществена и социална значимост, изпълнявани в момента, са:

Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски”:
С Решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за първи път тази година са отпуснати средства за преодоляване на вредните последици от проливните дъждове, увредили покрива на сградата. Отпуснати са 72 120 лв. с ДДС за ремонт на покрива и за вътрешни ремонтни дейности. Изпълнител е ДЗЗД „Фаби 21” – Стара Загора.

Работи се и в още три казанлъшки храма:
- Ремонт на покрива на храм „Св. Троица” – препокриване със старобългарски керемиди;
- Премахване на старата настилка и полагане на нова в двора на храм „Св. Йоан Предтеча”;
- Премахване на старата настилка и полагане на нова в двора на храм „Успение на Св. Богородица”.
Дейностите се изпълняват от „Арк Билдинг” и са на обща стойност 13 161 лв. без ДДС.

Дом за стари хора № 3 – Казанлък:
Изпълняват се ремонтни дейности, включващи реконструкция на покрив и мълниезащитна инсталация на стойност 49 858 лв. без ДДС; цялостно преустройство и подмяна на ВиК инсталации,обновяване на санитарни възлина обща стойност 38 018 лв. или общо в Дом № 3 дейностите възлизат на 87 876 лв. без ДДС. Предвижда се на трите вертикални точки да има по два санитарни възела, като половината от тях са със специално оборудване за хора с увреждания, придвижващи се на инвалидни колички.

Този обект се изпълнява съгласно договора между „Ветроком” ЕООД и Община Казанлък. Общата сума е 70 000 евро, от които 30 000 евро са за оборудване на Детска млечна кухня. С Решение на Общинския съвет в Казанлък двата обекта бяха определени да се изпълнят със средствата по този договор.

Реконструкция на стадион „Севтополис”:
Направена е ограда на стадион „Севтополис” на стойност 1500 лв. Сменени са пейките на двата сектора, като дървеният материал е дарение от фирми, а поставянето им се извършва от Община Казанлък. Извършен е ремонт на спортната зала, като и тук материалът е дарение от фирми, а дейностите се извършват от Общината. Ремонтът на залата на стадиона възлиза на 20 000 лв.
*vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн