Представители на Студентския съвет към ТрУ се срещнаха с ръководството на Община Стара Загора

STZAGORA.NET

Работна среща между ръководството на Община Стара Загора и представители на Студентския съвет към Тракийския университет се проведе в късния следобед на 26 септември. На нея присъстваха зам.-кметовете Иванка Сотирова, Йордан Николов, председателят на Общинския съвет Емил Христов и др.

Младите хора поставиха въпроси засягащи градския транспорт пътуващ до ректората на ТрУ, цената на билетите, разписанията на автобусите в работни и почивни дни

Всеки студент или докторант редовно обучение ще заплаща годишна карта от 5 лв., срещу която ще ползва отстъпка от 50% от цената на билета в автобусите и тролейбусите в града. Картите и билета от 50 ст. ще важат и през летните месеци.

Студентите направиха предложение за изграждане на автобусна спирка на ул. „Армейска”, в близост до сградата на Медицинския факултет, и за осигуряване на градска линия, която да пътува до ректората.

Участниците в срещата се обединиха около идеята маршрутното разписание на автобусна линия № 13 да бъде през половин час до 22.00 ч. , а не както е в момента до 20.00 ч. Ще се търсят варианти и за промяна на разписанията в събота и неделя, както и през ваканциите.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн