Футболен турнир есен-пролет за Купата на Община Стара Загора стартира в събота

STZAGORA.NET

Момент от тегленето на жребия днес. Вляво - Светлин Стоянов, Христо Недялков и Димо Тодоров. Вдясно - представител на един от отборите-участници в турнира.

Първият по рода си в България футболен турнир за аматьори, който ще се провежда в два сезона – есен и пролет, стартира тази събота. 8-месечното спортно събитие за Купата на Община Стара Загора ще продължи до средата на месец май 2013 г. То е организирано от Общината и Спортния клуб на глухите в Стара Загора. Председател на организационния комитет е кметът Живко Тодоров, а членове – Светлин Стоянов – зам.-председател на СНЦ “СКГ”, Георги Димитров – специалист в Общината, Христо Недялков – председател на Съдийската комисия при ОС на БФС – Ст.Загора и Георги Геренов – журналист от вестник “Старозагорски новини”.

Днес бе изтеглен жребият за номерата, под които 14-те (засега) отбора ще участват по схемата “всеки срещу всеки”. Могат да се включат още два отбора. Първите срещи започват на 29 септември (събота) от 9 часа на откритата спортна площадка с изкуствено покритие в двора на ГПЧЕ “Р.Ролан” и ще продължат до 16 ч. същия ден. 5+1 състезатели плюс до 6 резерви ще играят по две полувремена от 20 минути, с 10 мин. почивка. Смените са на хокеен принцип. Срещите са всяка събота, с изключение на дните, в които “Берое” има домакински мач. Есенният полусезон ще приключи към средата на декември, а пролетният ще започне в средата на март 2013 г. и ще продължи до края на май 2013 г. Съдиите за срещите ще осигури Съдийската комисия при ОС на БСФС.

Призьорите от I до III място ще бъдат наградени с купа, медали (златни, сребърни или бронзови), флаг и парична награда – съответно 300, 200 и 100 лв. Класиралите се на 4-то място ще получат флаг и парична награда – 50 лв.

До утре (25 септември) всеки отбор може да картотекира по 12 състезатели. Условието е тимът да е от населените места на община Стара Загора.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн