Определиха предложените зони за въздействие в Интегрирания план за развитие на Стара Загора

STZAGORA.NET

Главният архитект на Община Стара Загора Иван Кирчев разяснява зоните.

Три възможни зони на въздействие, в които ще бъдат изпълнявани проекти с финансиране по оперативните програми през периода 2014-2020 г., ще бъдат предложени за гласуване на предстоящото в четвъртък, 27 септември, заседание на Общински съвет – Стара Загора.

На проведено днес заседание на работната група по проект „Подготовка на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Стара Загора“ бяха одобрени публична зона с висока обществена значимост, социална и икономическа зона, както предвижда проектът. За участие в работната среща, на която да бъде приет окончателния вариант за предложение, бяха поканени и общинските съветници.

След кратка дискусия присъстващите се обединиха около идеята публичната зона за въздействие да включва централната градска част, обособена между булевардите „Славянски“ и „Партриарх Евтимий“, улиците „Августа Траяна“ и „Отец Паисий“, включително парк „М. М. Кусев“, Спортен комплекс „Берое“ и Станционната градина.

Като зона с потенциал за икономическо развитие е определена зоната на юг от ж.п.линията, Западната и Източната индустриална зона, кв. АПК, до кв. „К. Ганчев“.

Третата зона е зона с преобладаващо социален характер. Тя е ограничена от улиците „Д. Стаев“, „Ан. Тошева“, „Д-р Т. Стоянович“, кв. „Три чучура“, кв. „Казански“, кв. „Железник и Студентски град.

В срещата с работната група за подготовка на предложенията участваха главният архитект Иван Кирчев и директорът на Дирекция „Евроинтеграция и устойчиво развитие“ Георги Симеонов. Те обясниха, че за определянето на зоните е направено проучване на общественото мнение, проведено е обществено обсъждане, а до 27 септември 2012 г. всеки може да участва в изготвянето на визия за бъдещото развитие на града до 2020г., като попълни анкета, достъпна на следния линк:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDNkdWdWQXZJUGNhTnpjNm1YSVd6U3c6MQ

Приемането на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие е условие за кандидатстване за инфраструктурни проекти за следващия програмен период от 2014-2020 година.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн