Кметът на Стара Загора подписа договора за Регионално депо за битови отпадъци на стойност 52 милиона лева

STZAGORA.NET

Регионалното депо край Стара Загора ще изглежда като това, изградено успешно край Созопол. Снимка http://ecology-bulgaria.com

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на проект за изграждане на Регионално депо за битови отпадъци на стойност 52 млн. лева. Финансирането е безвъзмездно, като конкретен бенефициент е Община Стара Загора. От него ще се възползват общо 347 000 жители и от общините Раднево, Гълъбово, Опан, Чирпан, Братя Даскалови, Казанлък, Гурково, Николаево, Павел баня, Мъглиж и Твърдица.

Целта на процедурата по Оперативна програма „Околна среда”, по която е одобрен проектът, е да се подпомогнат регионите за намиране на трайно решение на управлението на цялото количество битови отпадъци, генерирано на територията им.

Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. От управляващия орган на програмата съобщиха, че официалната церемония по връчването на договора ще се проведе в Правец на 1 ноември с участието на представители на европейски институции.

Така ще изглежда работата по бъдещото Регионално депо - обективът е уловил застилане с геомембрана и геотекстил на депото в Созопол. Снимка http://stivmakro-bg.com


Мястото на разположение на Регионалното депо. Снимка maps.google.com


*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн