САЩ: Директор в Yahoo News е уволнен за неуместна шега

STZAGORA.NET

Мит Ромни. Снимка АФП/РИА Новости.

Директорът на вашингтонското бюро на Yahoo News Дейвид Челиан е бил уволнен за шега с кандидат-президента на САЩ Мит Ромни и представители на Републиканската партия в директно предаване на телеканала АВС, пише днес в.”Вашингтон пост”, цитиран от РИА Новости.

По време на предаването Челиан си позволил забележката, че “те (Ромни и републиканците) се веселят във Флорида, докато чернокожите потъват”, говорейки за провеждащия се от 27 август конгрес на Републиканската партия в Тампа и урагана в щата Луизиана.

Ръководството на Yahoo е било принудено да поднесе извиненията си за неуместния коментар на Челиан, който бил подхванат от американските медии. “Поднасяме извиненията си на Мит Ромни, на неговия щаб, на симпатизантите му и на всички, които са се почувствали засегнати”, се казва в съобщението на Yahoo News.

Ръководството на компанията също така отбелязва, че незабавно прекратява сътрудничеството си с Челиан. Самият журналист в страницата си във Фейсбук също изразил съжаление за “неуместната и необмислена шега”.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн