Изграждат две кръстовища с кръгово движение и ремонтират три улици в старозагорския кв.“К.Ганчев“

STZAGORA.NET

До две седмици започва ремонт на три улици в старозагорския кв. „К. Ганчев“. Ще бъдат изградени и две кръстовища с кръгово движение по централния булевард, който свързва квартала с града.

Община Стара Загора има проект за ремонт на улиците „Райна Кандева“, „Мизия“ и „6-ти септември“, които са в особено тежко състояние. Той ще бъде финансиран със средства от бюджета. Само улица „Р. Кандева“ е с дължина 1 км и широчина 6 м. Изготвената план-сметка е за около 300 000 лв., а до седмица ще започне възлагането на строителните дейности. Ще бъдат изградени и две кръгови движения на бул. „П. Евтимий“ – по пътя за Раднево и на отклонението за бившия Екарисаж. Частични ремонти ще бъдат извършени и на други улици като „Ив. Хаджихристов“. Там където тя пресича булеварда, ще бъдат поставени гърбици, заради автобусната спирка и сигурността на хората, които пресичат.

Това стана ясно днес по време на проведената среща на кмета Живко Тодоров с жители от квартала (на снимката).

Той обясни, че ще бъде извършена реконструкция на средната ивица по бул. „П. Евтимий“, която в момента е бетонирана. „Има идея да бъде възстановен зеленият пояс между двете платна“, сподели кметът. По думите му приоритет за общинското ръководство в момента е изграждането на улици и тротоари. „Надявам се догодина да осигурим средства и за ремонт на улица „Ген. Радко Димитриев“, която минава покрай стадиона в „К. Ганчево“, каза той.

В срещата участваха още ресорният зам.-кмет по строителството инж. Янчо Калоянов и Милена Димитрова- началник отдел „Инвестиции и управление на проекти”.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн