Румен Петков към Дора Янкова: Учениците на Кирил и Методий са Наум, Ангеларий, един друг и още двама

STZAGORA.NET

Румен Петков

“Партията се обърка с този скандал, който ни беше организиран от Антон. В интернет пространството ни направиха на луди, медиите се отнасяха с нас, както сме си го завоювали, а нашите опоненти правят това, което всеки би направил на тяхно място”, каза пред Агенция “Фокус” Румен Петков, народен представител от Коалиция за България. По думите му – лисата на категорична, адекватна реакция в деня, в който беше направено това, меко казано непремерено изказване, доведе до този резултат. „И това е отговорност на ръководството и на самия Антон, защото той можеше да избави партията с едно свое оттегляне и извинение. Вече едното от двете не върши работа”, смята Румен Петков.

На въпрос – разпознахте ли се във вчерашното изказване на Дора Янкова на пресконференцията на БСП, че скандалът със СПИН-а и Антон Кутев се поддържа от премиера и „още двама”, Румен Петков заяви: „Какво значи – „Борисов и още двама”? Прави ми впечатление в последните дни, че представители на ръководството говорят за „някои функционери”, „още двама”, „определени дейци”, „имаме информация”. Не може да се говори анонимно, в една уважаваща себе си партия. Излизаш и казваш: „От партията Румен Петков прави това”, както Корнелия Нинова каза, както аз казах, както винаги съм правил, съм боравил с имена и фамилии. А тези намеци „някои функционери”, приличат на „някои съображения”, но авторите на тези намеци, първо нямат потенциала на първоавтора и второ – не им прилича”, заяви Румен Петков.

„В случая, специално с Дора, ще кажа един виц, защото разбрах от председателя, че това е на почит и уважение, и съм сигурен, че ще бъда безкомпромисно и енергично подкрепен”, каза Петков и разказа следния виц: На изпит по история питат един студент – кои са 5-мата ученици на Кирил и Методий, а той казва: Наум, Ангеларий, един друг и още двама. Дора е в положението на „един друг и още двама”. Тя е сериозен човек, не бива да се излага по този начин. Аз я търсих, за да я попитам, ако ме няма предвид, да ме добави, а ако ме има предвид, да ми каже името, защото с нея се познаваме от 20 години и някак си не ни отива да правим такива подхвърляния в пространството, които са твърде безадресни, твърде лековати и само създават впечатлението за неспособност нещата да биват назовавани с истинските им имена”, каза още Румен Петков.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн