Историята като игра за малките „траки” на възраст от 3 до 7

STZAGORA.NET

На две и половина години беше най-малката тракийска принцеса – първа сред равните “тракийски аристократи”, които изпълниха казанлъшкия парк „Розариум”. Десетки деца, облечени с туники, накичени с аксесоари и разбира се, въоръжени с щитове и шлемове, се забавляваха искрено, влизайки в ролята на древните тракийци този уикенд.

Дефиле на принцеси със сребърни венци, бой с мечове и състезания между млади „воини”, музика и весело настроение бяха част от детските анимации, ръководени от Георги Ташев, който беше създал уникални тракийски аксесоари и оръжия от картон, пласмаса, дърво и памук.

Темата и организацията на детското събитие, което се провежда в рамките на проекта по ОПРР „Докоснати от древността” показа, че интересът към историята и възпитаването в патриотична гордост от наследството може да започне и от 3 години. В „Празниците на тракийските царе” в Казанлък предстои да се включат и „нови траки” в следващата възрастова категория – от 12 до 17 години, които пък ще представят ревю на тракийско облекло.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн