Старозагорският „Железник” се класира сред най-добрите осем аматьорски футболни тима в България

STZAGORA.NET

Шампионът на Стара Загора представи достойно своя град в големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2012

Представяме ви завършилия сред най-добрите осем тима в Ариана Аматьорска Лига 2012 отбор на „Железник”. Шампионът на Стара Загора защити името на града под Аязмото като един от важните центрове за развитие на българския футбол. Миналогодишният национален талант на Ариана Пламен Иванов и съотборниците му показаха тактически правилна игра, спортни умения и борбеност във всеки един от двубоите си по време на големия финален турнир. „Железник” се класира на четвъртфиналите в надпреварата, отстранявайки в груповата фаза шампиона на Русе „Гегитрейд”.

„Железник” си гарантира място на големия финален турнир в Пловдив (6-8 юли), събрал финалистите от всички градове, след като спечели убедително титлата в регионалния кръг на Ариана в Стара Загора. В редиците на момчетата от едноименния квартал игра талантът на Ариана Аматьорска Лига 2011 Пламен Иванов, който изкара и пробен период в състава на Литекс. По време на регионалните финали „Железник” излъчи и най-перспективния играч на Стара Загора за 2012 година – Илия Илиев. Илия стана и първият вратар, получил този приз от специалистите на Ариана и БФС. Във всичките 12 изиграни мача в турнира на Ариана Илия допусна едва 6 гола.

„Железник” постигна впечатляващи резултати по време на регионалния турнир в Стара Загора, както и на гранд финала:
* отбеляза 33 гола или средно 2.8 гола на мач;
* приключи надпреварата с положителна голова разлика 33:6;

Интересни факти за отбора:

Шампионът на Стара Загора „Железник“ е основан през 2006 година. За тези 7 години тимът претърпява промени, но през последните 2-3 години придобива облик на силен отбор от едноименния квартал в Стара Загора. Макар че участва за първа година в Ариана Аматьорска Лига, сработеността на колектива помага на момчетата да постигат победа след победа.

Състезателите в тима имат различни професии. Пламен Иванов, както и няколко негови съотборници, са тренирали в силната школа на „Берое”. Най-перспективният футболист на „Железник“ – вратарят Илия Илиев, пък е юноша на Ботев (Враца). Според Илия организацията в Ариана Аматьорска Лига 2012 е перфектна. „Много добър турнир, отборите са равностойни, а атмосферата е само за футбол.” – сподели талантът по време на големия финален турнир на Ариана в Пловдив.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн