Програма на кино “Различният Комсомол” за септември 2012

STZAGORA.NET
Фестивален месец – Пето юбилейно издание на Ежегодния младежки фестивал на изкуствата “Различният поглед 2012″ 19–23 септември

Фестивалните дни в кино “Различният Комсомол” ще бъдат 18, 19, 20 и 22 септември, когато в залата и пространството откъм севрния вход ще се проведат редица интересни и безплатни кино- и сценични събития. По-пълна информация за тях очаквайте на www.razlichniatpogled.org, както и по-късно през месеца.

Друг акцент в месечния афиш е документалното кино на вход с дарения – всеки вторник. В рамките на ЕМФИ 2012 ще се състои и премиерата на българския филм ХОТЕЛ РАЙ на режисьорката София Цавела, който впоследствие ще гледаме всеки четвъртък до края на октомври.

04.09., вторник
20:00 – Дизайн на бъдещето – филм за откривателствата и големите умове на човечеството
(вход с дарения)

06.09., четвъртък
10:30 – Чудатости и детско кино
(вход: 2лв/дете, 3 лв/възрастен)

11.09., вторник
20:00 – Ти можеш да излекуваш живота си
(вход с дарения)

13.09., четвъртък
10:30 – Чудатости и детско кино
(вход: 2лв/дете, 3 лв/възрастен)

14.09., петък
20:00 – 20:00 – Живот за ден – от филмовия фестивал „Един свят”
(вход: 4 лв)

18.09., вторник
18:00 – Графити демонстрация на северния вход на кино Различният комсомол
20:00 – Еxit through the gift shop – филм за графити артисти и улично изкуство
(вход с дарения)

19.09., сряда – „Откриване на ЕМФИ Различният поглед” 2012
Фестивална програма
(вход свободен)

20.09., четвъртък
Фестивална програма
(вход свободен)

22.09., събота
Фестивална програма
(вход свободен)

25. 09., вторник
20:00 – Живи светила – По сериозния въпрос за щастието
(вход с дарения)

27.09., четвъртък
10:30 – Чудатости и детско кино
(вход: 2лв/дете, 3 лв/възрастен)
20:00 – Хотел Рай
(вход: 5 лв)

28.09., петък
20:00 – Еxit Extreme Film Festival – филми за екстремни спортове
(вход: 4 лв)

Дизайн на бъдещето
The future by design
2006, САЩ
Филмът разказва за новаторските визии на Жак Фреско, смятан от мнозина за съвременния Леонардо Да Винчи. Съратник на Айнщайн и Бъкминстър Фулър, Жак е дълбокомислен учен на бъдещето, който се определя себе си като „генералист“ или мулти-дисциплинарист – вечният студент на много взаимносвързани полета. Той е изключителен изобретател, който е прекарал 90 години от своя съзнателен живот създавайки примери на иновативните технологии.

Живот за ден
Life in a day
2011, 95 мин
Документален филм заснет от различни професионални и аматьорски кино-автори от цял свят, който представлява една своеобразна капсула на времето и запечатва за идните поколения и как различни типажи изживяват денят 24-ти юли 2010 година.

Ти можеш да излекуваш живота си
You can heal your life
2007, САЩ
Документален филм за авторката на едноименната книга Дороти Хей, книга. Която е променила живота на много хора към момента. Една от успелите и влиятелни парадигми сред много около нас, за това как да се научим да творим живота и света около нас.

Изход през магазина за подаръци
Exit through the gift shop
2009, Великобритания-Франция, 100 мин
Документален филм, особено подходящ за младежи и хора обичащи ъндърграунд изкуство. Разказва историята на един от маниакалните творци на улично изкуство, който започва като оператор на други улични ъндърграунд артисти. Филмът е продуциран от един световните графити художници , англичанинът Банкси, и както сам той, забулен и с променен глас, отбелязва пред камерата, ще бъде единствения филм за и от него.

Живи светила
Living luminarities
2007, САЩ, 100 мин
Героят на филма се опитва да намери отговор на въпросите за живота. В своето търсене той се обръща към съвременни светила в областта на духовността, религията, психологията и личното израстване. Сред тях са имена като Екхарт Толе, Майкъл Бърнард Бекуит, Дон Мигел де Руиз и Мериън Уилиямсън.

Филмът е завръщане в документалното кино за режисьора Лари Курнарски, който се решава да застане зад камерата след 22-годишна пауза.

Хотел Рай
Реж. София Цавела
2010, България, 54 мин
Младият Демир мечтае за сватба. Но бетонният цигански блок, в който живее на края на провинциален град в България, не е място за романтични начинания. Преди 25 години тук е имало всичко за един панелен социалистически рай: от паркет до домофон, мечтания ТЕЦ, улични лампи, пейки под ябълковите дървета пред входовете. Някой нарекъл мястото Хотел „Рай” и така останало. Обаче с годините блокът постепенно се променял. Паркетът изчезнал. Водата спряла. Светлините изгаснали. Но всеки от 1 500-те обитатели има план как да си върне мечтата по изгубения Рай. А ако прекосиш полето зад Хотел „Рай”, там, където небето и земята се сливат, ще срещнеш Божидар-белия, който пази всички от зла сила и прекомерно щастие в един филм за панелна интеграция, любов, мизерия, много мечти, малко поезия и една циганска сватба.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн