Минчо Атанасов събра отново Силвия и Десислава

STZAGORA.NET
В началото на седмица излезе от печат юбилейната книга на Минчо Атанасов, ръководител на оркестър “Раднево” и директор на Дома на културата в едноименния град – “От ВИС “Миньорите” до оркестър “Раднево”. Луксозното издание е юбилейно и обхваща целия творчески път на маестрото. Издава се по повод 60 години от създаването на въгледобивния комплекс “Марица-изток” – Раднево и 45 години творческа дейност на Минчо Атанасов.

Със сигурност интерес ще предизвика разказът му за две от най-популярните му открития – фолкзвездите Силвия и Десислава. Проследени са първите им стъпки като певици в оркестър “Раднево”, а след това и соловите им кариери в музикална компания “Пайнер”. В книгата намират място редица интересни техни снимки – от абитурентския бал на Десислава, когато двете със Силвия поздравяват всички присъстващи с дует, от първата им среща с шефа на “Пайнер” – инж. Митко Димитров до участията им на различни национални и международни конкурси, откъдето винаги са тръгвали с най-големите отличия.

Сред личностите, които фигурират в изданието, са Лили Иванова, Панайот Панайтов, Вълкана Стоянова, естрадната певица Марижана Иванова, Иван Балсамаджиев, Георги Калоянчев, Стефан Данаилов, Динка Русева, Иван Славков-Батето, Янка Рупкина и много други.

Много известни композитори, с които са работили певиците на Минчо Атанасов, също фигурират със снимки и спомени – Тончо Русев, Морис Аладжем, Светослав Лобошки и др.

Специална глава в изданието е отделена и на покойния кмет на Раднево – Нончо Воденичаров, който загина нелепо по време на риалити-формата “Сървайвър”. Малко известен факт е, че именно Минчо Атанасов му подава ръка и го създава като изпълнител, което впоследствие допринася за избора му за кмет на община Раднево.

Книгата е нормално продължение на издадения преди 3 години юбилеен диск, който включва изпълнения на всички изпълнители и оркестранти, с които Минчо е работил. Следващите му проекти са свързани с представянето на диска и книгата пред широка аудитория.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн