Откриха новото футболно игрище в Богомилово – фоторепортаж

STZAGORA.NET

Тази вечер с приятелски мач между отбора на Община Стара Загора (воден от кмета Живко Тодоров и зам.-кмета Йордан Николов) и тима “Ракетите” на Богомилово, в китното западно (от областния град) село бе открито едно истинско спортно бижу (според определението, което му даде владиката дядо Галактион) – мини футболно игрище с изкуствена трева и осветление за вечерни двубои, за което писахме по-рано днес.

Новото спортно съоръжение, изградено за рекордно кратък срок това лято със средства, събрани от бизнесмени със спортен дух, свързани с Богомилово, и със съдействието на Общината, бе осветено от митрополита в съслужие с трима свещеници от старозагорската епархия.

“Зад проекта стои група ентусиазирани представители на местния бизнес, обединени около идеята да възродят масовия спорт за малки и големи”, обясни лекоатлетката-ветеранка Красимира Чахова, председател на Спротен клуб „Ракета“ – с Богомилово.

Приветствени слова произнесоха дядо Галактион, собственикът на “Дерони” Димитър Ангелинов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Градоначалникът благодари за усилията на местния бизнес, създал условия на всички желаещи да спортуват. Той отбеляза, че това може би е най-доброто игрище за футбол на малки вратички в общината. „Ще се радвам оттук-нататък това игрище да се пази, а Община Стара Загора да успее да помогне на този проект да бъде реализиран докрай“, добави още Тодоров.

Двата отбора се подредиха за историческа снимка, след което с як шут от бялата точка в центъра първият удар по топката съвсем професионално нанесе владиката. Двете полувремена от по 15 минути преминаха в равностойна игра. Резултата откри Живко Тодоров, но до почивката домакините изравниха. Техен щурм им донесе и победния гол във втората половина на мача. Краен резултат – 2:1 за “Ракета” Богомилово!

Според правилата, окачени на видно място на входа, новото игрище ще може да се ползва от лица над 8 години. Забранено е влизането с футболни обувки независимо от вида на бутоните. Може да се ползват гуменки и маратонки (т.нар. “стоножки”). Пушенето на спортния обект е строго забранено. Предварителна резервация за ползването на игрището може да се прави на тел. 0888 334 039 или в кафе-аперитив “Мариела”.

Игрището ще бъде ползвано от всички желаещи по график, но с предимство за децата на Богомилово.

По-нататък във времето около игрището ще се появят два тенис-корта, площадки за волейбол и баскетбол, 200 метра велоалея и детски развлекателен кът. Към него се предвиждат още съблекални, складови помещения, паркоместа, като общата площ ще бъде близо 13 000 кв.м. Общата стойност на проекта на арх.Паскал Паскалев е 498 000 лв. Той бе изпълнен дотук за по-малко от 2 месеца от старозагорската фирма „Лесо” и софийската фирма „Джъмпер”. Строителните дейности възлизат на 86 300 лв.

Ето и най-ярките моменти от откриването на футболното игрище:

Тържественият водосвет отслужи Старозагорският митрополит Галактион.


Приветствие от собственика на "Дерони" Димитър Ангелинов.

Приветствие от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Историческата снимка на двата отбора - основаният през 1962 г. "Ракета" Богомилово и на Община Стара Загора.

Първият удар по топката нанесе съвсем професионално митрополит Галактион.

Живко Тодоров получи от Димитър Ангелинов флагче на "Ракета" Богомилово за спомен от събитието.

Загрявка преди първия съдийски сигнал.

Поглед през мрежата.

Още малко разцъкване за концентрация преди двубоя.

Журналисти, състезатели и публика.

Правилата за ползване на игрището.

Така ще изглежда спортният комплекс в Богомилово, когато бъде завършен изцяло.

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн