“Берое” привлече двама бразилци и защитник от “Любимец”, получава стадион „Локомотив” и игрището в кв.”Кольо Ганчев”

STZAGORA.NET

ПФК “Берое” привлече двама бразилски футболисти – нападателите Родолфо Шавиер Невес и Жоао Франциско де Салеш. Контрактите, които станаха факт днес, са за срок от 3 години, съобщи официалният сайт на клуба beroe1916.com.

Родолфо Шавиер Невес е роден на 13 март 1989 година. Висок е 177 см, тежи 72 кг. Последният отбор, за който е играл, е „Сера”, първа лига на щата Еспириту Санту, Бразилия. През 2011 г. той е бил част от състава на „Американо” (Кампош дош Гойтаказиш, Бразилия), първа дивизия на щата Рио де Жанейро.

Другият бразилец Жоао Франциско де Салеш е роден на 9 юни 1986 година. Висок е 183 см и тежи 77 кг. Играе като централен нападател. От 2008-ма до 2010-та година се състезава в Япония. След това се връща в Бразилия, където се състезава за втородивизионния отбор на Брагантино. През 2012 година е част от селекцията на Арапонгас.

ПФК „Берое” получи и правото на безвъзмездно ползване на два спортни обекта на територията на Стара Загора. Това се случи, след като днес клубът подписа съответните договори с Община Стара Загора. Така на ПФК „Берое” се предоставя за ползване за период от 10 години Спортен комплекс – стадион „Локомотив” и за 5 години – тренировъчното игрище в квартал „Кольо Ганчев”.

Решението за правото на безвъзмездно ползване на два спортни обекта бе взето на заседание на Общински съвет – Стара Загора през месец май т.г., след като ПФК „Берое” представи инвестиционната си програма, предвиждаща развитието на стадион „Локомотив” и тренировъчното игрище в квартал „Кольо Ганчев”.

Отборът подписа и 3-годишен договор със защитника на „Любимец“ Игнат Дишлиев. Футболната кариера на бранителя започва в пловдивския „Локомотив“, а през 2009 година играчът преминава в тима на „Брестник“. През 2011г. Дишлиев играе за „Любимец“.Футболистът е роден на 08.06.1987г. Тежи 77 кг. и е висок е 183 см.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн