Обновяването на две болнични отделения в Чирпан ще бъде финансирано с 200 хил. евро от фонд “Козлодуй”

STZAGORA.NET

Кичка Петкова

Кметът на община Чирпан Кичка Петкова получи писмо от името на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма относно процедура по набиране и оценка на проектни предложения, кандидатстващи за финансиране от Международен фонд Козлодуй (МФК). В писмото г-н Делян Добрев информира, че проектът, внесен от Община Чирпан, за обновяването на сградата на  Вътрешното и акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ Чирпан по мярка 3, е одобрен от министерството за финансиране от МФК.

След това писмо специалистите от общинската администрация продължават с провеждането на тръжна процедура за избор на изпълнител на мерките за енергийна ефективност.

Общата стойност на проекта е 200 645,87 ?.

Целта на проекта е намаляване потреблението на ел.енергия и емисиите въглероден диоксид в резулат на подобряване на енергийната ефективност и саниране сградата. Намаляване на разходите на община Чирпан и подобряване предоставянето на здравни услуги на населението както в Чирпан, така и в община Братя Даскалови.

Предвидените енергоспестяващи мерки по проекта са:
- подмяна на дограмата;
- полагане на: топлоизолация по фасадни стени, по под, по под на сутерен, по покрив.
- подмяна на отоплителната инсталация и котелно;
- подмяна на съществуващи вентилатори;
- подмяна на осветителни тела.

С реализацията на проекта ще се подобрят болничните услуги, предимно в подобряване комфорта, качеството на отоплението и работната среда на персонала. Ще се подпомогне и достъпът до здравни услуги и развитието на по-интензивни превантивни мерки, долекуване и рехабилитация.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн