Осемгодишни причинили пожара в кв. “Трите чучура-север”

STZAGORA.NET
Две 8-годишни момчета от Стара Загора са причинили пожара в кв. “Трите чучура-север” на 24 юли т.г., съобщиха от ОДМВР. Установено е, че запалените треви и храсти са с площ около 350 квадратни метра. Огънят е горял на около 50 метра югозападно от блок No 22 в квартала. По думите на инспектор Антон Колев, началник на Районно управление “Пожарна безопасност и спасяване” – Стара Загора, пожарът е бил съвсем близо до местността, в която в четвъртък и в неделя се бе разразила огнена стихия: “Около 16.20 часа наши дежурни екипи, които патрулират в района след последните инциденти, са забелязали запалването. Огънят бе незабавно погасен и не се е допуснало той да се разгори.”

Самоличността на малолетните подпалвачи е установена от служители от Второ районно управление “Полиция” – Стара Загора, след провеждането на незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Работата по случая продължава.

Росица РАДНЕВА
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн