Започва мащабно асфалтиране и ремонт на улици в община Казанлък

STZAGORA.NET

Община Казанлък започва мащабно асфалтиране на улици на територията на града и населените места. Проведена бе обществена поръчка „Реконструкция на улици в град Казанлък, населените места и общинска пътна мрежа през 2012 г. по обособени позиции”. Общият брой на обособените позиции са 44, като са сключени договори за 42 от тях, за два обекта е нямало кандидати. Изпълнителите на дейностите са избрани след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП), няма обжалване на избора. Това обяви днес на специална пресконференция кметът на община Казанък Галина Стоянова.

На пресконференцията присъстваха още заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, главният инженер Румяна Микова и старши експертът „Улични пътни мрежи и съоръжения” Ботьо Бонев, като върху тях ще легне основно ангажиментът за контрол на качеството на извършените ремонтни дейности и положените асфалтови покрития. На срещата с медиите бяха поканени и представители на двете основни фирми, спечелили обществената поръчка за изпълнение на дейностите.

Това са „ДИМАС” АД – Габрово, с изпълнителен директор Пламен Пачков. Фирмата ще изпълнява 22 обекта на обща стойност 781 043,36 лв. с ДДС. Срокът, даден от фирмата, е 70 дни, като тя вече започна оглед на улиците, по които ще работи.

Втората фирма е Обединение „Пи Ес” – Стара Загора, чийто представител на срещата бе Петър Стефанов. В обединението влизат фирмите „Пи Ес Ай” и „Ес Би Ес”. „Пи Ес” ще изпълнява 18 обекта на обща стойност 776 819,45 лв. с ДДС. Срокът, който обединението дава за изпълнение на дейностите, е 7 седмици.

Още две фирми ще изпълняват обекти, включени в обществената поръчка. Това са „Мегастрой” ЕООД – Казанлък, която ще изпълнява 1 обект на стойност 19 998,59 лв. с ДДС, и „Асфа” ООД – Стара Загора – 1 обект на стойност 14 976 лв. с ДДС.

Общата стойност на дейностите по ремонта, асфалтирането и преасфалтирането на улиците е 1 592 837,40 лв. с ДДС.

Изпълнението на обектите от двете фирми „ДИМАС” АД и обединение „Пи Ес” ще става по определен график за всяка позиция. В момента „Димас” прави оглед на улиците, по които тя ще работи, като ще започне от ул. „Гладстон”.

11 950 кв.м четвъртокласни пътища от общинската пътна мрежа ще бъде ремонтирана на обща стойност 175 хил.лв. Участъците, предложени след прецизен оглед от общинските служители, и общият размер на средствата за тях бяха гласувани от Общинския съвет на сесията вчера, 24 юли.

След проведената обществена поръчка „Реконструкция на улици в град Казанлък, населените места и общинска пътна мрежа през 2012 г. по обособени позиции”, в резултат на подадените оферти от участниците, се е получил свободен ресурс от над 200 хил.лв. С решение на ОбС от 24 юли 2012 г. за реконструкцията на бул. „Александър Стамболийски” в частта от ул. „Стара планина” до ул. „Войнишка” и от ул. „Войнишка” по ул. „Ген. Драгомиров” до колелото се насочват 224 741 лв. от трансформирания свободен ресурс. Изпълнител на дейностите в тези участъци ще бъде избран след обществена поръчка, която ще се проведе в най-кратки срокове.

Едновременната работа на двете основни фирми значително ще направи процеса на ремонт и асфалтиране по обособените позиции много по-бърз и по-кратък. Кметът Стоянова сподели, че ремонтите на уличната мрежа ще предизвикат известни неудобства за жителите на града и населените места, но това ще бъде само за определен период от време. Тя каза още, че ремонтът на уличната мрежа ще се извърши с кредита, който бе гласуван от Общинския съвет в Казанлък и който премина на обществено обсъждане с гражданите. Избрана е банка „Сосиете Женерал Експрес банк”. Фирмите изпълнители дават гаранция за качеството на работата, а контролът от страна на Общината ще се осъществява по три начина, за да не се допусне никъде некачествен ремонт и недостатъчно добра асфалтова настилка.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн