Тракийският университет – втори по акредитация в България

STZAGORA.NET

Проф.Иван Станков

“Тракийски университет – Стара Загора, получи 9.27 при десетобална скала на заседанието на Националната агенция по оценяване и акредитация на 19 юли т.г. – съобщи за “Старозагорски новини” ректорът проф. д-р Иван Станков. – Засега от всички 51 университетa в страната сме на второ място след Техническия в София, който има 9.50. Тази отлична оценка, която е за 6 години, дава възможност за обучение на студенти и докторанти на всички нива. Тя гарантира и по-голямо самочувствие и непосредствено касае рейтинговата система и повишава престижа ни.”

Проф. Станков уточни, че по рейтинговата класация Тракийският университет е на 6-о място сред останалите висши училища. Той ще получи допълнително 602 000 лева за факултетите, които са на първо и второ място в страната.

След обявяване на първото класиране, от 23 юли започна записване на новите студенти. Според ректора има достатъчно кандидати. Особено голям интерес има към икономическите и медицинските специалности, педагогиката и др.

Росица РАНЧЕВА
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн