И в Раднево – със засилени мерки за сигурност

STZAGORA.NET

Д-р Юлиан Илчев

Заповед за засилени мерки за сигурност на територията на община Раднево издаде кметът д-р Юлиан Илчев. Документът е на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с писмо на областния управител от 19 юли т.г. Целта е да се защитят хората и да не се допуснат терористични актове на територията на общината.

В заповедта на кмета се нарежда да се засили пропускателният режим и контролът на обществени места с голяма посещаемост на хора – сградите на държавни и общински институции, автогара, хипермаркети, училища, детски заведения, стадиони и спортни зали.

На служителите на охранителните фирми на територията на общината също е наредено да съдействат на органите на полицията. Когато бъдат забелязани подозрителни лица, които могат да предизвикат инциденти, незабавно да се уведомяват органите на реда, пише още в заповедта на кмета.

Иванка ПЕТКОВА
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн