НАП: Физически лица укрили данъци за един милион лева

STZAGORA.NET
48 физически лица са “пропуснали” да внесат в бюджета над 983 000 лева. Сумите са от недеклариран и невнесен данък общ доход и са установени след приключили ревизии на лицата.

В хода на ревизионното производство инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора са запорирали активи, банкови сметки движимо или недвижимо имущество за над 893 000 лева. В масовия случай при ревизираните лица има несъответствие между притежавано имущество и декларирани доходи. В други случаи лицата, отпуснали заеми, не могат да докажат произхода на средствата за тях.

Инспекторите по приходите извършват пълна проверка и съпоставка на притежавано имущество, банкови сметки, получени и декларирани доходи и съответствието им с имотно състояние и свързани лица. Обект на проверките са и декларираните, получени и дадени заеми от физически лица. Масово ревизираните лица твърдят, че са получили заеми в брой, но често те нямат договорена лихва, или ако имат такава, то не я изплащат реално. Практика е да се декларират или много големи суми по един заем, или множество на брой заеми с по-малки суми.

С действията си и предприетите мерки органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчно-осигурителни измами.
*gerb

бутон за споделяне

1 коментар on “НАП: Физически лица укрили данъци за един милион лева”

  • Boris Karaivanov wrote on 21 юли, 2012, 7:55

    Напишете им имената, за да ги види цяла Стара Загора.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн