В събота: Честваме на Бузлуджа подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

STZAGORA.NET
Областният управител Недялко Недялков ще вземе участие в честването по повод 144–та годишнина от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета.

Утре, 21 юли (събота), от 10.30 часа на връх Хаджи Димитър (вр. Бузлуджа) пред паметника на войводата Хаджи Димитър ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите четници и поднасяне на цветя и венци.

За първи път ще бъде направена възстановка на историческите събития, разиграли се под връх Бузлуджа през 1868 г. Регионален клуб „Традиция – 23 Пехотен Шипченски полк” – Казанлък, заедно с членове на Националното дружество „Традиция” ще направят възстановка „Подвигът на Хаджи Димитър”. Ще участват 80 членове на  националното дружество и регионалния клуб, от които 23-ма бе бъдат четниците.

За родолюбците, изкачили върха, за да сведат глава пред героите на България, е подготвена програма от патриотични песни и стихове. Ще бъде раздаден и обреден курбан в памет на загиналите.
Организатор на честването е община Казанлък.
*gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн