Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посрещна кмета на Страсбург Ролан Рийс и делегацията на Френския червен кръст

STZAGORA.NET

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров прие днес кмета на Страсбург Ролан Рийс (вляво на първата снимка) и делегация на Френския червен кръст (ФЧК), водена от президента на организацията Арман Перего (вляво на втората снимка). На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Емил Христов и тримата заместник кметове – Йордан Николов, Иванка Сотирова и инж. Янчо Калоянов.

От 18 до 20 юли гостите бяха на посещение в Стара Загора в рамките на двустранното партньорство между Българския Червен кръст и Френския Червен кръст. Те посетиха здравни и социални заведения, запознаха се с дейността на БЧК, обмениха опит за сътрудничество.

Благодаря за това, че сте тук, за топлите приятелски отношения, които успяхме да развием, отбеляза Живко Тодоров. Доказателство за това е г-н Перего, който има много приятели в нашия град и е почетен гражданин на Стара Загора. За нас е чест да посрещнем и кмета на Страсбург – градът, който е символ на Европа, на демокрацията и европейските институции. От друга страна Стара Загора е сред най-хубавите български градове, град на поетите, липите и правите улици, град на 8000 г., с богато културно-историческо наследство.

Живко Тодоров представи накратко европейските проекти, по чиято реализация работи община Стара Загора и подчерта, че помощта, която оказва Европа е от голямо значение за развитието на града.

Благодаря за изключително топлия прием в Стара Загора, отбеляза кметът на Страсбург Ролан Рийс. Страсбург има две основни характеристики – град музей, с голямо културно-историческо наследства и модерен европейски град, който трябва да следва своето съвременно развитие. Това, което е общото между Стара Загора и Страсбург е, че трябва да намерим доброто равновесие между едното и другото, да съхраним наследството и едновременно с това да се наредим сред най-развитите и модерни градове. Изразявам волята си да разширим и развием нашето партньорство, което да е в интерес на гражданите и на двата града.

Използвам случая да изкажа своите съболезнования на семействата, които изгубиха близките си при атентата в Бургас, каза Ролан Рийс. България е изключително миролюбива страна, но за съжаление няма държава, която да е застрахована от това, което се случи тук. Тероризмът е ужасно явление, което може да разруши равновесието, което сме постигнали в ЕС. И ние не трябва да позволяваме това да се случи.

Организацията на Червения кръст е до вас във всеки един момент, подчерта президентът на ФЧК Арман Перего. Лично аз се чувствам в пълна степен гражданин на Стара Загора, благодаря за топлия прием.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи на Ролан Рийс плакет с герба на Стара Загора, а на Арман Перего кристал с триизмерно изображение на един от символите на града Митрополит Методий Кусев. Всички представители на делегацията получиха и албумът „Художниците на Стара Загора”, реплика на монета от Августа Траяна и др.
*gerb

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн