Втори фалстарт на делото срещу гълъбовската група в Специализирания съд

STZAGORA.NET
Специализираният наказателен съд в София за втори път отложи старта на процеса срещу 11-те обвиняеми от Гълъбово, сред които са кметът на общината Николай Тонев, зам.-кметът Пламен Бараков, секретарят на общината Пенчо Стоянов и председателят на Общинския съвет Янка Петрова. След фалстарта на 29 май т.г. заради неявяване на адвоката на единия от подсъдимите следващото съдебно заседание беше насрочено за 28 и 29 юни. “Причината за настоящото отлагане е, че един от обвиняемите е бил нередовно призован”, съобщи за медията ни съдебният администратор от Специализирания съд Светла Георгиева.

Според вестник “България днес” точно секретарят на общината Пенчо Стоянов (б.р. – който е разследван и за операция “Превозвачите”) е препънал делото, заявявайки в съдебната зала, че не е получил навреме обвинителния си акт, въпреки че всеки ден бил на работа, не е излизал в отпуска и не е изключвал телефона си. В крайна сметка обвинителният акт бил връчен на секретаря в съдебната зала и няма пречка процесът да стартира на 10 септември т.г., за когато е насрочено следващото заседание.

Съдията по делото Пламен Панайотов е предложил бъдещите заседания да се провеждат в съда в Гълъбово или в Стара Загора. Административният секретар Георгиева поясни за “Старозагорски новини”, че няма пречка заседанията да бъдат изнесени, тъй като разходите за призованите свидетели, които са десетки, се поемат от Специализирания съд.

Припомняме, че срещу 11-те от гълъбовската група са повдигнати множество обвинения, чийто общ спектър е престъпления по служба, участие в организирана престъпна група, документни престъпления, свързани с удостоверяване на неверни обстоятелства, съставяне на неистински официални документи и др.

Йовка ВЕЛИКОВА
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн