Локомотив се запали, влизайки в гара Дъбово

STZAGORA.NET
Пътнически влак, пътуващ от Русе за Стара Загора, претърпя инцидент в 17.25 часа днес на гара Дъбово, община Мъглиж. Старозагорецът Кольо Димов, пасажер във влака, съобщи за медията ни, че локомотивът се е запалил при влизане в гарата. Веднага всичките 101 пътници са били изкарани навън. Пострадали няма, обгазен е бил машинистът Пламен Георгиев. За инцидента веднага е било прозвънено на тел.112, но първоначално се оказало, че не може да бъде направена връзка с дежурния диспечер на БДЖ.

Кольо Димов

Персоналът на влака, заедно с екипа на гарата и дежурните полицаи, с ръчни пожарогасители са успели да загасят пламъците, а след това да отделят локомотива от вагоните. Пожарна кола пристигнала на мястото на инцидента в 17.50 часа. След половин час пожарът е бил напълно потушен.

Причините за самозапалването на локомотива до момента не станаха известни.  Според пожарникарите случилото се е “малкият дявол”, защото ако локомотивът се е бил запалил в някой от многобройните тунели по трасето, огънят е щял да обхване и вагоните и респективно да има пострадали хора.

“Изключително съм впечатлен от действията на машиниста Пламен Георгиев, който въпреки че беше обгазен, влиза няколко пъти в горящия локомотив, най-вероятно да провери дали са изключени всички системи, както и от целия персонал на влака, помогнал на пътниците да го напуснат и участвал впоследствие в гасенето на огъня”, коментира пред медията ни Кольо Димов.

Йовка ВЕЛИКОВА
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн