Областният управител обходи Лот 2 на магистрала “Тракия”, който се проверява от държавна комисия

STZAGORA.NET

31,8-километровото трасе на Лот 2 от АМ „Тракия” ще бъде официално открито на 1 юли от 9.30 ч на пътен възел „Стара Загора”.

Днес областният управител Недялко Недялков и зам.-обл. управител Петко Карагитлиев направиха обход на отсечката. Трасето на Лот 2 е изцяло завършено, в момента се проверява от 23–членна приемателна държавна комисия с председател инж. Иванка Няголова – гл. инспектор ДНСК, за издаване на акт 16.

Приемателната комисия ще инспектира директното трасе, връзките Хасково–Бургас и Бургас–Стара Загора, всички пресичания на републиканската пътна мрежа, включително и селскостопанските пътища, четирите мостови съоръжения и един жп надлез. Членовете на държавната комисия ще осъществят оглед и ще приемат и електрическите проводи и телекомуникационни връзки, пресичащи магистралата, както и газопровода на 212–я километър от трасето. Обект на проверката са и ландшафтното изпълнение, хоризонталната маркировка и предпазните средства.

Трасето на АМ „Тракия” е построено и отговаря на всички европейски изисквания и системи за качество, положен е полимермодифициран битум, а предпазните съоръжения отговарят на най-модерните изисквания за краш-тестове.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн