Нашариха със свастики партиен клуб и храм в Казанлък

STZAGORA.NET
С надпис “Комунизмат умря” (запазен правопис) и две свастики, изрисувани с черен спрей, осъмна в петък клубът на БСП в Казанлък. “С бяла блажна боя беше замазан прозорецът, на който имаше обява за събиране на подписи за провеждане на референдума “Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка “Белене”. Веднага извикахме полиция, направиха протоколи, дадохме показания. Дори и да имам съмнения, не мога да кажа, че подозираме някого, докато няма доказателства. Не мисля обаче, че зад тези действия стои определена политичeска организация. По-добре е да не се бъркаме в работата на полицията. Впрочем в село Кънчево хората споделиха, че със свастики е била изписана оградата на човек, който няма нищо общо с левицата”, каза председателят на Общинския съвет на БСП в Казанлък Александър Минчев.

Витрините и стените на храма на “Свидетели на Йехова” пък са били ошарени с надпис “Сектите вън!” и свастики, изрисувани с бял спрей.

Кореняци казанлъчани припомнят, че в града неведнъж са се появявали подобни “украси”. Дори в момента на различни неоживени места в малки улички из центъра имало свастики. Под прицела на вандалски действия доста често попада и джамията.

Таня ИВАНОВА
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн