Двойно повече пациенти в Спешното в събота и неделя

STZAGORA.NET
Два пъти повече от обичайното – по 40-50 души на дежурство, са обслужвали екипите на Спешно приемно отделение на болница “Киркович” в Стара Загора, най-вече в петък и събота. В дните с обявен жълт код заради високите температури са били обслужени над 180 души, което включва и потърсилите помощ по време на нощните дежурства. Колабиралите старозагорци са били по петима дневно. Останалите са били с ритъмни нарушения, хипертонични или нервни кризи. Това съобщи за медията ни завеждащата д-р Милена Василева. Според нея все още хората не са преценили силата на слънчевото греене и вредите, които то нанася след дълъг престой без предварителна подготовка и предпазни мерки. Най-често става дума за пациенти, които не съобразяват здравословното си състояние и пренебрегват съветите на лекарите.

Вчера, когато температурите в Стара Загора бяха малко по-ниски – около 31 градуса на обяд, дежурният лекар в Спешно приемно отделение д-р Стоян Петков информира, че броят на потърсилите помощ или докарани след повикване на тел.112 е бил около 25. От тях с диагноза “инсулт” са двама. Трима са получили прегряване на организма след дълъг престой на откритите басейни в града. (СН)
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн