Трима колабираха от жегата в Стара Загора

STZAGORA.NET
С повече от 20 са увеличени повикванията на екипите от “Спешна помощ” в Стара Загора за денонощие и вече надхвърлят 80. Това съобщи за медията ни шефът на “Спешното” д-р Чавдар Попов. Трима души са колабирали от високите градуси. Пациенти на различни възрасти – най-вече със заболявания на нервната или на сърдечносъдовата система, или с други хронични симптоми, са звънили на тел.112 за спешна помощ през последните 2-3 дни, когато дневните температури надхвърлиха 30 градуса.

Д-р Попов съветва гражданите – при възможност да не излизат във времето между 11.00 и 17.00 часа. Ако това се налага, да се обличат леки, памучни дрехи и да се слага шапка. Да се пие много вода или други разхладителни, но негазирани напитки. Майките на бебета и малки деца също да съобразят със силното слънце разходките на открито. Специалистът припомня, че те не трябва да се подвеждат от сенките в парка или на други подобни места, защото кожата на малките палавници е нежна и слънчевото греене води до бързо прегряване.

Според прогнозата на синоптиците горещото време ще се запази до края на седмицата. Медиците са категорични – при първо неразположение гражданите да търсят лекар.

Добрина СЛАВОВА
*vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн