Откриват Лот 2 на АМ “Тракия” на 1 юли

STZAGORA.NET

Откриването на Лот 2 на автомагистрала “Тракия” е предвидено за 1 юли, потвърди изп. директор на PSI Димитър Атанасов. Работата е завършена предсрочно, вече е подписан акт 15, правят се необходимите проверки от Агенция “Пътна инфраструктура”, предстои подписването и на акт 16.

Отсечката, която свързва Стара Загора и Нова Загора, е с дължина 31.8 км. Строежът й започна в началото на юни 2010 г. Определеният срок за изпълнение бе 25 месеца, т.е. до юли 2012 г. Стойността на лота е 137.9 милиона лева с ДДС. Финансирането е по ОП “Транспорт”, а изпълнител е Обединение “Магистрала Трейс” с водещ партньор “Трейс груп холд”.

При представянето на ОП “Транспорт” в Стара Загора на 8 юни т.г. бе презентиран обстойно проектът за Лот 2. От презентацията стана ясно, че обемът на извършените земни работи е 3.6 млн. кубика. Положена е 362 хил. куб.м трошенокаменна настилка и 155 хил. куб.м циментово стабилизирана. Положеният асфалт е 500 хил. тона, от които 200 хил.тона са с полимермодифициран битум, който e по-устойчив на деформации. Полагането на износващия пласт на Лот 2 е завършено на 6 юни. По трасето има 30 мостови съоръжения, някои от които – основно надлези над магистралата, вече се използват. Пътният възел на Стара Загора бе открит 8 месеца предсрочно – през октомври 2011 г.

Ширината на двете платна за движение е по 11.50 метра. Средната разделителна ивица е с ширина 3.50 м, а пътните банкети – 1.25 м.

Според справката на компанията в изграждането на Лот 2 са били включени повече от 100 строителни машини, 4 бетонови центъра, 160 камиона, 8 трошачни инсталации, 1 инсталация за модифициран битум и 3 асфалтови бази.

По предварителни разчети трябваше да бъде открит и Лот 3 – от Нова Загора до “Петолъчката”, който се строи от гръцката фирма “Актор”. Той обаче ще бъде готов след около месец.

Таня ИВАНОВА
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн