46 млн. лв. повече от миналата година събра Офисът на НАП в Стара Загора до края на май

STZAGORA.NET
Постъпленията от Офиса на НАП в Стара Загора в Централния бюджет от данъци и осигуровки през първите пет месеца на годината са над 115 млн. лв. Сумата е с 46.3 млн.лв. повече сравнена със същата за 2011 г. и не включва платените данъци и осигуровки от 261 фирми от региона, големи и средни данъкоплатци и осигурители.

За периода отчитаме увеличение на декларираните и платени задължения от корпоративния данък и данъка върху добавената стойност. Плавно вървят нагоре и постъпленията по осигурителните фондове, сравнени със същия период на 2011 г.

Платените корпоративни данъци са над 13.8 млн лв., което е с 3 млн. лв. повече от платените през 2011 г. На фирми, които дължат суми към бюджета, освен законовата лихва за неплатените в срок суми, ще бъдат изпратени покани за доброволно изпълнение.

От ДДС само за 5 месеца приходите в държавната хазна са над 37 млн. лева.

До края на май 2012 г. от данъка върху доходите на физически лица в Централният бюджет са постъпили 19.7 милиона лв.

От осигурителните фондове в хазната са влезли 43.8 млн лв., или с 2 млн. лв. повече, сравнено с 2011 г. За отчетният период по сметката на Държавното обществено осигуряване са постъпили 25.9 млн. лв. Приходите от здравни осигуровки са над 12.9 млн.лв., а от допълнително задължително пенсионно осигуряване в хазната са влезли 5 млн. лв.

Изпълнението на заложените цифри в годишния план на НАП е резултат и от свързването на касовите апарати с НАП, и на по-добрата финансова дисциплина. Проверките на инспекторите от Офиса на Агенцията за приходите в Стара Загора ще продължат през целия летен сезон.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн