Предстоят интересни събития по случай 26 юни – Световен ден за борба срещу зависимостите

STZAGORA.NET
По повод Световния ден за борба срещу зависимостите – 26 юни, Общинският съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) към Община Стара Загора, Младежкият общински съвет и Регионалната здравна инспекция организират кръгла маса на тема ”Светът на зависимите от психоактивни вещества – ПАВ” и „Усмивкова терапия”.

Кръглата маса ще се проведе от 17.00 до 18.00 ч. на 26 юни в парк „Пети октомври”, където на сянка ще бъдат разположени маси и микрофони. В събитието ще участват Радост Овагимян – секретар-координатор на ОбСНВ, зам.-кметът Иванка Сотирова, нач.-отдел „Здравеопазване и социални дейности” д-р Антония Тодорова, Краси Димова от отдел „Наркотици” към І районно полицейско управление и др. Ще присъстват и представители на сдружение „Надежда за нашите деца”, „Свят без граници”, лица в зависимо поведение, работещи в групи за взаимопомощ, педагогически съветници и др.

Усмивковата терапия започва в парк „Пети октомври” в 18.00 ч., като водещи на програмата ще бъдат представители на Младежкия общински съвет. Участие ще вземат „Загора данс”, СК по кик бокс „Хара”, СК по художествена гимнастика „Импала”, вокалните детски групи „Усмивки”, „Розов свят”, децата от Общински детски център и др.

Ученици ще се състезават в дуел по поезия. Ще се правят и професионални фотографии на лицата на присъстващите, които непосредствено ще се излъчват на мултимедиен екран.

На 26 юни предстоят и демонстрации на различни алтернативи срещу зависимостите. Мобилни екипи от лекари на РЗИ ще дават безплатна информация и консултации на желаещите да се информират относно опасността от инфекциозни болести, свързани с употребата на наркотични вещества.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн