За четвърти път в Стара Загора се провежда шахматният турнир „Тракийско конче”

STZAGORA.NET
Днес (сряда, 20 юни 2012 г.), от 10.00 часа в Младежки дом – Стара Загора за четвърти пореден път ще се проведе шахматният турнир за деца „Тракийско конче”. Организатор на спортната проява са НЧ „Георги Бакалов 1933” и Община Стара Загора.

Децата ще се състезават по всички европейски изисквания в четири възрастови групи – до 8, 10, 12 и 14 години. Най-добрите бъдещи гросмайстори ще получат купи, медали и грамоти.

“Интересът към състезанието е голям, очакваме над 50 деца на възраст от 5 до 14 години да вземат участие”, сподели председателят на читалището Таня Михайлова.

От три години към НЧ „Георги Бакалов 1933” работи клуб „Тракийско конче” с треньор Стефка Цонева.
*

share button

1 коментар on “За четвърти път в Стара Загора се провежда шахматният турнир „Тракийско конче””

  • Читател wrote on 21 юни, 2012, 16:44

    Освен шах преди години старозагорци масово играеха табла. В Бирхалето, под Театъра, беше препълнено от табладжии. Защо тази традиция западна, както и всичките ни други традиции? Таблата развива мисленето и уменията не по-малко от шаха… Намерете начин да се правят и турнири по табла сред децата. Собствениците на заведения могат да определят 2-3 маси специално за игра на табла – така ще им върви и оборота, и ще се поддържат традициите.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн