Първият пушач вече “изгоря”

STZAGORA.NET
Един акт е съставен на клиент, пушещ в увеселително заведение в Стара Загора по време на нощна проверка от експертите на РЗИ, съвместно с органите на ОДМВР, съобщи за медията ни главният секретар на инспекцията инж. Светла Карастоянова. На собственика на заведението е издадено предписание за необходимостта от предоставяне по подходящ начин информация на клиентите за забрана на тютюнопушенето. В периода 1-8 юни са проверени 478 обекта в Старозагорска област във връзка със спазването на разпоредбите на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето, регламентиращи пълната забрана на тютюнопушенето в закрити обществени и работни места, както и в някои открити места.

От РЗИ – Стара Загора, напомнят, че размерът на глобата за физически лица, нарушаващи забраните и ограниченията за тютюнопушене, е 300 до 500 лв., а при повторно нарушение – от 500 до 1000 лв. Собствениците на заведения и обекти при нарушения ще бъдат санкционирани с два вида глоби – едноличните търговци ще заплащат от 1000 до 1500 лева за първо нарушение и от 1500 до 3000 при второ. За фирмите санкцията при първо нарушение е от 3000 до 5000 лева, а за повторно – от 5000 до 10 000.

Г-жа Карастоянова уточни също, че стриктно и безкомпромисно, контролът ще продължи както в работни, така и в почивните дни и във вечерните часове. По информация на проверяващите, те срещат разбиране и подкрепа от собствениците и управителите на обектите по отношение на въведените нови изисквания.

Добрина СЛАВОВА
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн