Змейовските доброволци нанесоха първия удар

STZAGORA.NET

Никола Пеев

“При първото дежурство на доброволческия отряд в старозагорското село Змейово, проведено на 9 юни т.г., в 1.30 часа беше нанесен първият удар на рушителите на реда – съобщи за медията ни кметът Никола Пеев. – След 23 часа на 8 юни, порядъчно почерпени, група роми продължиха да вдигат гюрултия на улицата. От една лека кола дънеше до спукване чалга, а те играеха кючек и хвърляха гюбеци на гол корем. Повикахме полицейската патрулка, която им състави акт, след което ще последва и наказателно постановление.”

Както вече медията ни съобщи, от 8 юни т.г. доброволчески отряди от змейовци денонощно следят и сигнализират на полицията за нарушения на обществения ред в легендарното старозагорско село.

Това става със знанието и съгласието на Първо управление “Полиция” на ОДМВР и Община Стара Загора. Засега мъжете доброволци имат само гражданско присъствие и при констатирано нарушение, след като дойдат полицейските екипи, ще бъдат свидетели. Предстои снабдяването им с документи и отличителни знаци. Групите са четири, с по трима мъже всяка, а дежурствата се извършват на доброволни начала.

Леда ВЕСЕЛИНОВА
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн