Отново се активира свлачището между с.Колена и Люляк

STZAGORA.NET

Свлачището между старозагорските села Колена и Люляк днес отново създаде проблеми. На няколко места е имало срутване на скална маса, която по щастливо стечение на обстоятелствата не е успяла да създаде инциденти с преминаващи автомобили. Най-големият проблем, който видя репортер на “Старозагорски новини”, е паднал над 200-килограмов камък край дясното пътно платно от Колена за Люляк. Ако по време на срутването му е минавало МПС, със сигурност щеше да има необратими последствия.

Изпратените намясто представители от Екоконтрола изразиха мнение, че причина за свлачището са извършените преди месеци взривни работи за обезопасяване на района, вследствие на които част от скалната маса се е пропукала и поддала заради проливните дъждове през последните дни.

“Свлачището не е от днес, затова сме поискали от Междуведоствената комисия по бедствия и аварии 100 000 лв. за обезопасяването му”, коментира днес пред медията ни зам.-кметът Йордан Николов. Отделно, по линия на МРРБ, ще бъдат осигурени средства за ремонтиране на пътя между Колена и Люляк.

До този момент обаче по сметката на Общината не са постъпили средства от Междуведомствената комисия, а няколко огромни камъка са в готовност да се срутят всеки момент, близо до мястото, където репортерският ни обектив запечата над 200-килограмовия паднал камък. “Разпоредил съм опасните камъни от върха на скалата да бъдат принудително срутени”, заяви днес г-н Николов. Всички останали обезопасителни мероприятия, които търпят отлагане във времето, ще бъдат реализирани, след като се получат парите по линия на бедствията и авариите.

Пак днес от Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха за паднала скала в “Прохода на Републиката”, при село Пчелиново, което се води към Старозагорска област. Затова от АПИ апелираха водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание в района.

Йовка НИКОЛОВА
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн