Фалстарт на делото срещу ръководството на община Гълъбово

STZAGORA.NET
Специализираният съд в София не даде ход на делото срещу ръководството на община Гълъбово. В съдебната зала са се явили всички единадесет подсъдими, в това число и кметът на Гълъбово Николай Тонев, но един от групата е бил без адвокат. Неговата молба да бъде отложено делото, за да има време да организира защитата си, стана причина ход на процеса да не бъде даден. Това съобщи за “Старозагорски новини” Росица Георгиева, говорител на Специализирания съд. Следващото заседание е насрочено за 28 юни от 13.30 ч.

Припомняме, че освен кмета, сред 11-те обвиняеми са зам.-кметът Пламен Бараков, секретарят на общината Пенчо Стоянов, председателят на Общинския съвет Янка Петрова, началникът на “Благоустройство и чистота” в общината Неделчо Манолов, както и цялото му семейство, кметът на село Медникарово Кирил Кабов и др. Общият спектър на обвиненията е за престъпления по служба, участие в организирана престъпна група, множество документни престъпления, свързани с удостоверяване на неверни обстоятелства, съставяне на неистински официални документи и др.

Гълъбовската група е първата от Старозагорска област, застанала на подсъдимата скамейка на Специализирания съд, създаден да бори в срокове организираната престъпност в България.

Припомняме, че подобна участ сполетя и процеса срещу бившите директори на “Мини Марица-изток” Иван Марков и Гочо Христов в Окръжен съд – Стара Загора. Първото насрочено срещу тях съдебно заседание също се провали, тъй като адвокатът на единия от подсъдимите пледира, че бил нает в последния момент и не успял да се запознае с обемния доказателствен материал.

Жанета ДЕЯНОВА
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн