Общинските болници стават опасни!

STZAGORA.NET
Над 20 директори на здравни заведения от страната участваха днес (29 май) в Общото събрание на Сдружението на общинските болници, което се проведе в Казанлък. Сбъркана е политиката на здравеопазването у нас. Така не трябва повече да се работи и затова са нужни спешни мерки, които да бъдат предприети в най-бърз порядък, е мнението, около което се обединиха присъстващите. Те настояват да се премахнат т.нар. делегирани бюджети, а системата да бъде изградена така, че парите да следват пациента, за да могат да се изплащат реалните обеми от извършени дейности.

“Ставаме опасни и за пациентите, и за медицинския персонал. Ние сме на ръба и сме го заявили, но никой досега не ни чува. Стига!”, заяви за “Старозагорски новини” председателят на Управителния съвет на Сдружението д-р Неделчо Тотев след края на срещата. Като директор на Многопрофилната болница в Чирпан, той уточни също, че остатъкът в бюджета за здравното заведение за месеците март, април и май е 58 000 лева, при реална месечна заработка между 140 000 – 150 000 лева. Така месечният недостиг на болницата надвишава 70 000 лв.

На събранието е взето решение проблемите да бъдат представени писмено на министъра на здравеопазването, на директора на Националната здравна каса, на председателя на Здравната комисия в Народното събрание и на президента на РБългария, с настояването за спешна среща най-късно до края на юни т.г.

Добрина СЛАВОВА
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн