Областният управител Недялко Недялков се срещна с четвъртокласници от II Основно училище

STZAGORA.NET

Истински журналистически таланти откри областният управител в лицето на четвъртокласници от Второ ОУ „П. Р. Славейков”в Стара Загора.

14 ученици от четвърти „д” клас с учител Павлина Кожухарова посетиха днес Недялко Недялков, за да се запознаят с работата на областния управител и областна администрация. Малчуганите от началната степен цяла година опознават историята на бележити старозагорци, изучават забележителностите на своя град и област, създавайки клуб „Историята на моето селище – Стара Загора” по проект „Успех”, информира класният им ръководител Павлина Кожухарова.

Трудно ли се управлява нашата област, изстреля първия въпрос четвъртокласникът Иван Колаксъзов, а веднага след него Никол запита „кое е най-важното нещо, за да се управлява добре?”. Областният управител призна, че „трудно се управлява област Стара Загора, защото в нея има голямо многообразие, което предполага мъдро и вещо управление”. Според него най-важното нещо за добро управление е добрият екип от сътрудници и специалисти.

Последваха въпроси към областния управител за мечтите като малък и сега, за любимия предмет, предизвиквайки усмивки и любопитство сред четвъртокласниците. От отговорите разбрахме, че настоящата мечта на областния управител е децата да живеят в много по-добри условия, родителите да имат повече работа с високи заплати, България да развива много и различни производства, а в личен план – четирите му внука да завършат добро образование и да се реализират професионално.

Разбрахме и каква е мечтата и на всеки четвъртокласник от Второ ОУ „П. Р. Славейков” – пред всеки ученик компютър. Дни преди лятната ваканция учениците поздравиха областния управител със стихотворения и песни, в последната от които пяха „морето ни примамва, морето ни зове…”
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн