EVN България посреща летния сезон по морето с 43 км новоизградена мрежа и 29 нови трафопоста

STZAGORA.NET
От началото на годината  дружеството е инвестирало над 4,6 млн. лв. в енергийна инфрструктура на област Бургас

За първите 4 месеца на 2012 г. EVN България построи 43 км нова мрежа в област Бургас, като част от мерките за развитие и подсигуряване на енергийната инфраструктура по българското Черноморие.     

До края на строителния сезон по Черноморието през месец май, дружеството изгради в област Бургас 38,2 км нови кабелни линии средно и ниско напрежение, 4,9 км нови въздушни електропроводи средно и ниско напрежение и 29 нови трафопоста.

Стойността на вложените средства е 4,6 млн. лв. като 2 млн. лв от тях са съсредоточени в района северно от Бургас до Обзор, а останалите средства бяха вложени по проекти в курорти и населени места в южната и вътрешна част на област Бургас. Общо до края на годината планираните инвестиции на EVN България в област Бургас възлизат на 41,7 млн. лв.

Подготовката на EVN България за летен сезон 2012 започна веднага след зимните месеци, когато стартира изпълнението на редица обекти. Допълнително в района на Черноморието продължават дейността си и две мобилни подстанции на EVN България – в Каблешково и в с. Приселци (до Обзор).

Проектите на дружеството в област Бургас за цялата 2012 г. включват изграждането на:

* 91,9 км нови електропроводи средно напрежение;
* 148,3 км нови електропроводи ниско напрежение;
* 109 нови трафопоста и 1нова възлова станция;
* текуща реконструкция мрежа средно и ниско напрежение.

Цялата инвестиционна и ремонтна програма на дружеството за 2012 г. в Югоизточна България възлиза на общо 128 млн. лв. с които дружеството продължава активната си политика за повишаване качеството и сигурността на електрозахранване. От 2005 г. до сега дружеството е вложило над 850 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Югоизточна България.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн