Две Царици Рози царуват днес във Фукуяма, Япония. Едната е нашата Симона Петкова

STZAGORA.NET

Симона Петкова

Празник на розата се провежда днес в побратимения на Казанлък японски град Фукуяма. В карнавалното шествие там освен местната Царица Роза участва и казанлъшката Царица Роза ’2011 Симона Петкова.

Двете дефилираха по японските улици заедно с местни самодейци и жители на Фукяма.
Вече седмица продължава официалната визита на казанлъшката Царица Роза в Япония, която е подарък от посолството на Япония в България. Срещи с ученици от Фукуяма, както и в дом за стари хора, са били сред визитите, впечатлили силно Симона Петкова.

В рамките на посещението си казанлъшката Царица Роза се срещна и с кмета на побратимения на Казанлък японски град Ахира Хара, на когото връчи поздравително писмо по повод празника от кмета на Казанлък Галина Стоянова и специален плакет на общината.

Фукуяма е японският Град на розите, а жителите му имат амбицията до 2016 година да го превърнат в истинска розова градина, като засадят по улиците на града си 1 милион рози.

През изминалите дни казанлъшката Царица Роза имаше среща и в посолството на България в Япония.
През следващата седмица 15-дневната визита на Симона Петкова в Страната на изгряващото слънце продължава с посещения в Токио.

“Впечатлена съм от топлотата на японския народ, от неговия оптимизъм и ведро отношение към живота!”, сподели за съгражданите си казанлъшката царица.

Симона Петкова бе избрана за Царица Роза на Казанлък на специална церемония на 27-ми май миналата година. В момента тя е студентка по право в ПУ „Паисий Хилендарски”.

Посещението на Царица Роза 2011 в Япония завършва на 2 юни.

Деляна БОБЕВА
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн