Казанлък: Кметът Галина Стоянова даде старт на Празника на розата

STZAGORA.NET

Световни медии вече акредитират своите журналисти и оператори в Долината на розите

Галина Стоянова

“В Казанлък се намира националният символ на България”, каза в своето приветствие към казанлъчани и гостите на града кметът на община Казанлък Галина Стоянова при откриването на Празника на розата, който тази година прераства във Фестивал на розата, традициите и изкуствата.

Галина Стоянова даде официално старт на празниците, като заедно с това подчерта, че освен богатството от спектакли, конкурси, изложби, концерти, бизнес форуми, традиция и новаторство, които ще предложи на казанлъчани и на хилядите туристи, празникът е и повод да се разгърне мащабна кампания за изграждането на нов, съвременен и подходящ за националния ни символ Музей на розата.

Тази кампания, която преминава под мотото „В името на розата”, е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, който е патрон и на целия фестивал в Казанлък. Първата голяма изява от кампанията е изложбата „В името на розата”, която ученици от НГПИД „Акад. Дечко Узунов” ще подредят в Народното събрание и която ще бъде открита на 30 май.

Галина Стоянова обяви, че Празникът на розата, който тази година навършва 109 години от своето начало, ще бъде уважен от Председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от Вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, от министри, народни представители, дипломатическия корпус, гости от всички континенти, а световни медии вече акредитират своите журналисти и оператори в Долината на розите.

Балет „Арабеск” със солист казанлъчанката Даниела Иванова представи първия спектакъл от богатата културна програма на фестивала.
Откриването на празниците в Казанлък на 19 май съвпадна с Нощта на музеите. ИМ „Искра” бе посетен от стотици казанлъчани, а прекрасният концерт на възпитаниците на китарната школа на Стефан Христов, както и неговото изпълнение в дует с Румелия Христова – виолончело (на снимката), донесаха наистина много красиви емоции на жителите на града в тази специална празнична вечер.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн