Обручище отново е под вода след последния дъжд

STZAGORA.NET

Проливният дъжд наводни 50-тина къщи в гълъбовското село Обручище и се наложи намесата на Пожарната, съобщи кметът Илия Марков. Под вода са дворове, приземни и първи етажи на къщи. Река Соколица повишава нивото си, но не е излязла от коритото си.

На мястото е екип от общината, зам- кметът на гр. Гълъбово Пламен Бараков, кметът на село Обручище – Илия Марков, заедно със служители от Пожарна безопасност – Гълъбово, които помагат на засегнатите от бедствието домакинства, като се отводняват засегнатите жилища. Някои от домакинствата изпомпват водата със собствени помпи.

Констатирано е свличане на брега на река „Соколица” в опасна близост (около 2 метра) до републиканския път между с.Обручище и с.Медникарово, което застрашава да прекъсне пътя.

Според кмета бездействието на институциите и затлачването на коритото на реката с години са в основата на трудностите, които селото изпитва при всеки по-обилен дъжд. Според него е наложително да бъдат почистени водостоците под главния път. С намесата на областния управител в Стара Загора Недялко Недялков по-голямата част от разрушената през февруари дига беше възстановена, предстои довършването й, но очакванията за нови валежи поставят нови въпросителни.

Местните хора смятат, че мерки трябва да се вземат преди да се станат наводненията, а не да се преодоляват щетите от тях.
*vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн