Стара Загора е домакин на V-та Политическа академия на МГЕРБ

STZAGORA.NET
От 14 часа утре (петък, 17 май) в хотел „Мериан палас” ще бъде открита Петата политическа академия на МГЕРБ с участието на председателя на МГЕРБ и председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове към 41-то Народно събрание – Моника Панайотова,  общинския ръководител на ПП ГЕРБ – Стара Загора и председател на ОбС Емил Христов и областния управител Недялко Недялков.

Темата на форума, който ще продължи до неделя, е “Изграждане на капацитет на местните власти – предоставяне на по-добри услуги за обществото”. В обучението ще участват повече от 100 младежи от цялата страна, които са избрани за общински съветници, кметове на общини, кметове на населени места, областни и заместник-областни управители.

Академията има за цел да подготви представителите на МГЕРБ в местната власт в аргументирането на своите тези и управленски решения, както и решаването на различни административни казуси. Участниците ще се запознаят и с координацията и взаимодействието между трите вида власти. Освен това националната среща цели създаването на мрежа на младите управленски кадри от регионите по между им с цел по-тясно взаимодействие и реализиране на приоритетите на 6-те планови региона.

Младежите от ГЕРБ ще бъдат запознати и с последните промени в нормативните актове и закони, които касаят управлението на общините. Младите избранници ще дискутират ролята на администрацията в изготвянето, усвояването и управлението на инфраструктурни проекти.

Лектори на Политическата академия ще бъдат народни представители, областни управители, председатели на общински съвети, кметове и заместник-кметове на общини.

В последния ден на обучението участниците от цялата страна ще бъдат гости на откриването на изцяло реновираната площадка по баскетбол по инициатива на МГЕРБ-Стара Загора.

Политическата академия се реализира със съдействието на Фондация “Конрад Аденауер”.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн