Започват нови протести в системата на БДЖ

STZAGORA.NET

Димитър Динев

Протестен митинг пред пред сградата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията свиква на 30 май Синдикатът на железничарите в България към КНСБ. Решението е взето днес на заседание на Координационния съвет, след като е обсъдена ситуацията в жп транспорта, уточни председателят на Стачния комитет Димитър Динев.

„Надсловът ще бъде „Не на унищожаването на българската железница”, настояваме за запазване на работните места, както и на социалните придобвки при пътуване на българските железничари, членовете на техните семейства и на пенсионерите от системата на жп транспорта. Възразяваме срещу драстичното поскъпване на цените на абонаментните карти, много повече, отколкото на цените на билетите, защото с влак пътуват студенти, пенсионери, социално слаби”, поясни Динев.

От днес тече подписка в защита на исканията на железничарите. В Стара Загора желаещите да ги подкрепят членове на семействата им и граждани могат да направят това в чакалнята на гарата. Стачният комитет е започнал организацията за митинга. Ако проблемите не намерят решение, има готовност в по-големите региони – Стара Загора, Бургас, Варна, Пловдив, Плевен, Горна Оряховица, да се проведат регионални протестни митинги в защита на железницата, на правата и икономическите интереси на работещите в системата.

Железничарските синдикати към КНСБ призовават и другите синдикати в отрасъла да организират съвместни действия.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн