Социалните работници ще протестират символично утре

STZAGORA.NET
Работещите в дирекция „Социално подпомагане” – Стара Загора ще се присъединят утре към националната едночасова предупредителна стачка, организирана от Синдиката на административните служители към КТ „Подкрепа”.

„От 10 до 11 часа членовете на синдиката ще бъдат на работните си места, но няма да обслужват граждани. На гишетата ще има на надписи, а протестиращите ще носят лентички. В секцията членуват 25 човека, но към нас могат да се присъединят и колегите от КНСБ, с които си сътрудничим коректно и работим добре”, поясни Галина Ганева, председател на Синдикалната сеция „Подкрепа” в дирекцията.

Тя припомни, че исканията на работещите са внесени в Министерството на труда и социалната политика на 19 април, но водените преговори досега нямат реален резултат. Обещано е до края на седмицата да се осигурят пари за работно облекло на стойност 250 лева годишно срещу фактура, което се полага по Колективен трудов договор. От години снабдяването с офис материали – хартия и формуляри, е нередовно, но отговорът на искането ни е, че са в ход обществени поръчки, каза Галина Ганева. „Имаме някакво зареждане с хартия, но се налага да копираме формулярите на ксерокс, техниката е стара, имаме проблеми с нея”, добави тя.

Друго основно искане е да се повишат заплатите, които не са увеличавани от 2008 година. В дирекцията в Стара Загора средното месечно възнаграждение е около 420 лева, но има дирекции, в които то е около 350-390 лева. Според министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов заплатите могат да се вдигнат най-рано от 1 януари 2013 година.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн