СДС – Стара Загора защити “Синята коалиция”, но безрезултатно

STZAGORA.NET

Любка Иванова

“Тримата представители на област Стара Загора в Националния съвет на СДС – Любка Иванова, Васил Веселинов и Николай Александров, гласуваха за запазване на “Синята коалиция”, каквото беше решението ни”, съобщи председателят на общинската организация Георги Ранов. Както вече стана известно, днес ръководството на партията с 49 срещу 38 гласа отхвърли предложението за запазване на формата. Веднага след това лидерът Мартин Димитров подаде оставка.

“Мартин Димитров постъпи коректно и спази обещанието си от миналата седмица. В най-кратък срок ще има ново заседание, на което ще бъде избран председател. Ние бяхме категорично за запазване на коалицията, но това е демократичен избор и така са преценили другите организации. Смятам, че в Стара Загора форматът е доказал ефективността си. Нямаме проблеми с ДСБ, работим много добре”, коментира Георги Ранов.

“Синята коалиция” има двама представители в Общинския съвет на Стара Загора, както и един народен представител – Иван Иванов. Двете партии винаги са изтъквали ползата от съвместното явяване както на местни, така и на парламентарни избори и са оценявали сътрудничеството си като градивно.

Таня ИВАНОВА
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн